Tattoo Letters

Een van de meest voorkomende vormen van een tattoo is het laten tatoeëren van letters in de vorm van bijvoorbeeld een naam, woord of tekst. De manier waarop mensen een tattoo bestaande uit letters laten zetten kan eindeloos variëren. Welke naam, woord of tekst je laat tatoeëren is immers hoogst persoonlijk. Wel zijn er een aantal zaken die handig zijn om sowieso rekening mee te houden wanneer je graag een tattoo met letters wilt laten zetten.

Boven alles is het goed om je te realiseren dat het zetten van een tattoo bestaande uit letters een vak apart is. Het is raadzaam een tattoo artist uit te zoeken die ruimschoots ervaren is in het zetten van tattoo’s bestaande uit letters. Omdat het om letters, woorden en tekst gaat ligt het wellicht voor de hand te denken dat het zetten van een tattoo bestaande uit letters relatief gemakkelijk is. Het lijkt immers veel minder gecompliceerd dan het zetten van een zeer uitgebreide en gedetailleerde afbeelding. Toch is dit in de praktijk niet zo. Om jouw woorden, tekst of letters goed uit de verf te laten komen is het van belang dat de tattoo artist gespecialiseerd is in het zetten van een tattoo met letters. De consistentie die het goed tatoeëren van letters vereist is een kwaliteit op zich. Niet elke goede tattoo artist is ook een bedreven in het zetten van een tattoo met letters, woorden of andere vormen van tekst.

Neem contact met ons voor meer informatie over je gewenste tattoo en vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

meer informatie prijzen tattoo

Verschillende lettertype en grootte

Wanneer je van plan bent een tattoo bestaande uit letters te laten zetten is het uiteraard van belang dat je samen met de tattoo artist tot overeenstemming komt over hoe de tattoo eruit moet komen te zien. De tattoo artist zal je, indien je hier zelf geen duidelijke uitgesproken voorkeur voor hebt, van alles kunnen vertellen en laten zien over de verschillende lettertypen die tot de mogelijkheden behoren en die natuurlijk goed matchen met jouw persoonlijkheid en jouw beoogde tattoo met letters. De mogelijkheden wat betreft lettertypen voor een tattoo met letters zijn in wezen eindeloos, het is daarom ook altijd een goed idee van tevoren eens wat onderzoek te doen naar welke lettertypen of welke tattoo’s met letters je wel en juist niet mooi vindt. Wanneer je hier een goed beeld bij hebt zal de tattoo artist je makkelijker kunnen helpen het voor jou perfecte lettertype te vinden.

Ook wat betreft de grootte van de tattoo met letters die je wilt laten zetten is het raadzaam van tevoren goed overleg te plegen met de tattoo artist. De grootte van je tattoo met letters is van invloed op de leesbaarheid, maar ook de houdbaarheid van je tattoo. In de regel geldt dat hoe kleiner je de letters laat tatoeëren, hoe eerder de letters in elkaar over zullen gaan lopen. Hierdoor zal je tattoo met letters wazig en onleesbaar worden. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het lettertype dat je kiest en de plaats op het lichaam waar de tattoo zal worden aangebracht, maar houd er in ieder geval rekening mee dat een kleine tattoo met letters niet altijd het gewenste resultaat zal opleveren. Een tattoo artist met uitgebreide ervaring met het zetten van tattoo’s met letters zal je hier goed over informeren en je helpen tot het perfecte ontwerp voor jouw tattoo met letters te komen.

maak afspraak

Spelling tattoo letters

Zoals je weet is een tattoo in principe permanent. Bij het zetten van tattoo’s met letters is daarom nog iets anders van groot belang, namelijk het spellen en vertalen van de woorden die jij graag wilt laten tatoeëren. Zorg er altijd voor dat je zelf volledig zeker weet hoe de woorden die je wilt laten tatoeëren gespeld dienen te worden. Zeker bij minder bekende woorden en namen is het van groot belang dat je duidelijk aangeeft aan de tattoo artist hoe de juiste spelling van het woord dat je wilt laten tatoeëren luidt. Een ander gerelateerd onderdeel is het vertalen van teksten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het vertalen van een woord naar een andere taal, of het zetten van Chinese tekens.

maak een afspraak

Volg ons ook op Social Media

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.