Kleine tattoos

Een kleine tattoo kan de perfecte manier zijn om kennis te maken met het zetten van tattoos. Mensen die voor het eerst een tattoo gaan laten zetten kiezen logischerwijs vaak liever voor een subtiele kleine tattoo dan meteen maar voor een grote tatoeage te gaan. Maar kleine tattoos zijn naast de ideale instap tatoeages ook populair bij mensen die al vaker tattoos hebben laten zetten. Kleine tattoos kunnen de perfecte tatoeage zijn omdat zij goed passen op een bepaalde plek op het lichaam, zoals bijvoorbeeld op de pols of enkel, de vingers, of achter het oor. Kleine tattoos kunnen variëren van zeer eenvoudige ontwerpen zoals een simpele geometrische vorm als een cirkel of driehoek, tot een veel complexere ontwerpen zoals een nauwkeurige afgebeelde bloem. Ook zijn ontwerpen met letters zoals namen populair voor het zetten van kleine tattoos.

Neem contact met ons voor meer informatie over je gewenste tattoo en vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

meer informatie prijzen tattoo
kleine tattoos
kleine tattoos

geschikte plekken voor kleine tattoos

Net zo belangrijk als het ontwerp van jouw kleine tattoo is de plek waar je de kleine tattoo wil laten zetten. Uiteraard is het door jouw gewenste effect van de tatoeage hier leidend in, maar over het algemeen komen kleine tattoos het beste uit de verf wanneer zij geplaatst worden op een kleinere oppervlakte van de huid. Een kleine tattoo op je rug zal moeilijk zichtbaar zijn en extra klein aanvoelen door de grote oppervlakte waar zij op geplaatst is, terwijl een kleine tattoo op de pols, in de nek of achter het oor juist relatief groter lijkt en daardoor beter tot zijn recht komt.

Het kan natuurlijk ook een voordeel zijn om een tattoo te plaatsen op een plek die wat gemakkelijker af te dekken is, zoals de enkel, voet of pols. Met een sok, broek, armband of een horloge kun je kleine tattoos op deze plekken makkelijk verbergen, mocht dat af en toe nodig zijn.

Andere populaire plekken voor het plaatsen van kleine tattoos zijn de nek of schouder, en achter het oor. Voor kleine tattoos in de nek geldt dat deze erg opvallend kunnen zijn, zeker als je geen lang haar hebt. Hetzelfde geldt voor tattoos achter het oor. Wanneer je lang haar hebt is dit een subtiele plek, maar wanneer je kort haar hebt wordt deze plek zeer opvallend.

maak afspraak

De mogelijkheden met kleine tattoos zijn eindeloos

Bij het zetten van kleine tattoos zijn de mogelijkheden eindeloos, net als bij grotere tattoos. Een aantal dingen is wel van belang wanneer je gaat kiezen voor een ontwerp voor je nieuwe kleine tattoo. Uiteraard is het goed om je te realiseren dat wanneer je een ontwerp in grotere versie mooi vindt, dit niet wil betekenen dat het ook in een kleine tattoo goed tot zijn recht komt. Door het ontwerp te verkleinen om het geschikt te maken voor een kleine tattoo, kan het ontwerp minder goed uit de verf komen. Vaak is het bij kleine tattoos zo dat het belangrijk is de juiste mate van detailering te zoeken. Soms kun je met minder lijnen iets beter over brengen in een kleine tattoo. Juist ook voor de kleine tattoos geldt dat het ontwerp niet te druk moet zijn. Voor het toevoegen van veel detailering zoals bijvoorbeeld het schaduwwerk is bij een kleinere tattoo niet echt de ruimte. Daarnaast zal het toevoegen van dergelijk detail bij een kleine tattoo er enkel toe leiden dat het geheel minder goed zichtbaar wordt.

Over het algemeen geldt voor de kleine tattoos dat het ontwerp langer mee gaat wanneer het simpeler is. De lijnen van tatoeages kunnen in elkaar gaan over lopen en zeker wanneer veel lijnen dicht op elkaar staan loopt men bij een kleine tattoo de kans op het vervagen van details. Natuurlijk kun je altijd samen met de tattoo artist bespreken hoe het ontwerp dat jij in gedachten hebt er als kleine tattoo uit komt te zien. De tattoo artist kan je ook voorbeelden laten zien van andere kleine tattoos zodat je kunt zien hoe de tatoeage die je in gedachten hebt er in het echt ongeveer uit zal komen te zien.

maak een afspraak
tinkerbel tattoo

Volg ons ook op Social Media

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.