Hand Tattoo

De hand, misschien wel het lichaamsdeel dat je het meest gebruikt en dat, samen met het gezicht, het meest zichtbaar is. Natuurlijk maakt dat de hand een uitermate interessante plek voor een tattoo. In tegenstelling tot tattoo’s op andere delen van het lichaam kun je een tattoo op je hand niet zo gemakkelijk even afdekken met kleding. Dit maakt een hand tattoo extra bijzonder, je hand tattoo is namelijk altijd onderdeel van de eerste indruk die je op mensen maakt. We vertellen je graag wat meer over waar jij zoal rekening mee moet houden wanneer je overweegt een tattoo op je hand te laten zetten.

Neem contact met ons voor meer informatie over je gewenste tattoo en vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

meer informatie prijzen tattoo
hand tattoo
hand tattoo

De voorbereiding op een hand tattoo

Wanneer je een tattoo op je hand wilt laten zetten zijn er dus een aantal dingen waar je van tevoren rekening mee dient te houden. Zoals gezegd, wees je er van bewust dat de tattoo op je hand altijd een van de eerste dingen is die mensen aan je zullen opmerken en dat het lastig is de tattoo te bedekken mocht een bepaalde situatie daarom vragen. Natuurlijk is dit geen probleem, indien je maar goed nagedacht hebt over het ontwerp van de tattoo op je hand. Wat het ontwerp betreft is het verder raadzaam om te kiezen voor een meer simpel ontwerp. Een gedetailleerd ontwerp waarbij lijnen dicht op elkaar staan zal na verloop van tijd vervagen en onduidelijk worden. Dit is voornamelijk het geval voor tattoo’s op je hand en dan met name op je vingers. De huid op je handen en vingers vernieuwt zich door het regelmatige en intensieve gebruik vaker dan de huid op andere delen van je lichaam, waardoor tattoo’s op je hand sneller vervagen. Uiteraard kunnen tattoo’s op je hand zo nu en dan bijgewerkt worden, maar voor de effectiviteit van jouw ontwerp is het goed in gedachten te houden dat voor de handen geldt dat simpel vaak beter overkomt.

Iets anders waar je je ook op voor kunt bereiden is de mate waarin het zetten van een tattoo op je hand pijn zal doen. Uiteraard is de ervaring van pijn iets hoogst persoonlijks en wordt dit ook nog eens beïnvloed door jouw ervaringen met het zetten van tattoo’s. Maar over het algemeen geldt dat het zetten van een tattoo op je hand wat pijnlijker is dan het zetten van tattoo’s op andere plekken op het lichaam. De dunne huid van je hand en de relatief grote hoeveelheid zenuwen die zich in je hand bevinden zorgen ervoor dat het zetten van een tattoo op je hand behoorlijk gevoelig kan zijn. Uiteraard duurt de pijn maar kort en ben jij daarna de trotse eigenaar van een prachtige hand tattoo.

maak afspraak

Na het zetten van een hand tattoo

Na het zetten van een tattoo op je hand is het van belang dat je je hand en je nieuwe tattoo een beetje rust gunt om te herstellen. Wederom veroorzaakt door het intensieve gebruik van je handen kan je huid na het zetten van je nieuwe hand tattoo wat minder in alle rust genezen dan op andere plekken op het lichaam. Ook zonlicht wordt minder makkelijk vermeden op de handen dan op plekken op het lichaam die vaker bedekt zijn. Houd hier rekening mee na het zetten van je hand tattoo om zo veel mogelijk plezier te ondervinden van je nieuwe hand tattoo. De tattoo artist zal deze en alle andere zaken waar jij rekening mee moet houden wanneer je een tattoo op je hand wil laten zetten uitgebreid met je bespreken voor het zetten van de tattoo. Heb je vragen over hand tattoo’s of ben je op zoek naar andere tattoo gerelateerde informatie? Neem dan vooral eens contact met ons op!

maak een afspraak
hand roos tattoo

Volg ons ook op Social Media

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.