Sleeve Tattoo

Met de toenemende populariteit van tatoeages is ook het zetten van een zogenaamde tattoo sleeve steeds meer in trek. Een tattoo sleeve is een tatoeage of combinatie van tatoeages die een groot gedeelte van de arm bedekken. Het zal je niet verrassen dat de naam tattoo sleeve direct afkomstig is van het Engelse woord sleeve dat zoveel als mouw betekent. Net als een mouw kunnen tattoo sleeves van verschillende grootten zijn, waardoor ze verschillende gedeeltes van je arm bedekken. Gedeeltelijke sleeves kunnen bijvoorbeeld alleen de bovenarm bedekken (quarter sleeve) of alleen de onderarm bedekken (lower arm sleeve). Aangezien gehele tattoo sleeves vaak het resultaat zijn van het zetten van combinaties van meerdere grotere en kleinere tatoeages, duurt het zetten van een tattoo sleeve over het algemeen stukken langer dan het zetten van een enkele tattoo.

Natuurlijk is dit afhankelijk van de grootte van de tattoo sleeve die je in gedachten hebt, maar houdt er rekening mee dat het zetten van een sleeve in de regel een aantal bezoekjes aan de tattoo shop in beslag zal nemen. Daarbij moet er tussentijds ruimschoots de tijd genomen worden om de huid te laten genezen. Je kunt je sleeve dus niet zomaar in een paar dagen laten zetten. Naast geduld is goede planning daarom van belang bij het zetten van een tattoo sleeve. Samen met je tattoo artist kun je goed plannen welke gedeeltes van je sleeve je eerder en later wilt laten zetten, zodat je tussen de tattoo sessies door je gedeeltelijke sleeve al met trots kan dragen.

Neem contact met ons voor meer informatie over je gewenste tattoo en vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

meer informatie prijzen tattoo
japanse sleeve tattoo

Het zetten van een sleeve tattoo

Door de geruime investering in tijd en geld die je zult moeten overhebben voor het zetten van een volledige tattoo sleeve, is het met name voor tattoo sleeves van belang dat je goed van tevoren bedenkt hoe je je sleeve vorm wilt geven. Neem ruim de tijd om voorbeelden en andere vormen van inspiratie te verzamelen en overleg ook met je tattoo artist over deze verschillende ideeën. Je tattoo artist kan je goed vertellen welke combinaties van elementen goed met elkaar werken en welke elementen als onderdeel van een sleeve bijvoorbeeld niet goed naar voren komen. Aangezien het zetten van een sleeve je sowieso al een stuk meer tijd gaat kosten dan het zetten van een enkele tattoo, kan het geen kwaad wat extra tijd uit te trekken voor het vormen van een goed beeld bij hoe jij wilt dat je tattoo sleeve eruit komt te zien.

Een gehele tattoo sleeve kan ook tot stand komen door steeds een nieuw gedeelte erbij te tatoeëren. Wellicht begin je met een gedeeltelijke sleeve op bijvoorbeeld alleen de bovenarm. Je kunt dan gemakkelijker van start gaan en altijd later nog bedenken of en hoe je je sleeve wilt laten uitbreiden naar de onderste gedeelten van je arm. Je kunt je tattoo sleeve op die manier een waar levensverhaal laten vormen dat in verschillende fases van je leven op je arm getatoeëerd wordt.

maak afspraak

Tattoo sleeve ontwerpen

Wanneer je graag een tattoo sleeve wilt laten zetten, maar nog niet helemaal zeker weet hoe je tattoo sleeve eruit moet komen te zien, is het, met name voor een tattoo sleeve een goed idee eens een zogenaamde mindmap te maken. Je kan op deze manier bepaalde onderwerpen en thema’s die je eventueel in jouw tattoo sleeve wilt verwerken op papier zetten, en er allerlei andere woorden, beeltenissen, gedachten en ideeën die bij jou opkomen aan verbinden. Je maakt zo eigenlijk een conceptuele schets van je toekomstige sleeve. Zo kun je van tevoren ook nadenken over en onderzoek doen naar de verschillende stijlen waarin je jouw sleeve zou kunnen laten zetten. Wil je meer weten over het zetten van tattoo sleeves of wil je je ideeën graag eens met een tattoo artist bespreken? Neem dan vooral eens contact met ons op!

maak een afspraak

Volg ons ook op Social Media

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.