Veel gestelde vragen over tattoos & piercings

Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen over tattoos & piercings. Zo vertellen wij duidelijk over het verzorgen van je tattoo, maar ook over hoe je je het beste kan voorbereiden voor het plaatsen van een tattoo of piercing. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze studio’s en we adviseren je graag!

VEEL GESTELDE VRAGEN TATTOOS

Wat kost een tattoo?

De prijs van een tatoeage kan nogal variëren. Dit heeft te maken met verschillende factoren zoals de grootte, de te zetten plek, het aantal kleuren, maar natuurlijk ook het ontwerp. Wil je graag een indicatie ontvangen van wat jouw tattoo gaat kosten, neem dan contact op met één van onze studio’s of kom gezellig langs. 

Doet een tatoeage zetten pijn?

Het zetten van een tattoo is natuurlijk niet geheel pijnloos, maar de pijn is voor elke persoon anders. Het zetten van een tattoo kan worden omschreven als een vervelend gevoel, maar niet zeer pijnlijk. Uiteraard heeft het lichaamsdeel waar de tattoo op wordt gezet ook nog invloed op de pijn. Over het algemeen wordt wel gesteld dat hoe dunner de huid is en hoe dichter op het bot, hoe gevoeliger het zetten van de tattoo zal zijn.

Na hoe lang is een tattoo volledig genezen?

Het volledig genezen van een tatoeage duurt gemiddeld tussen de 2 en 3 maanden. Uiteraard is deze tijd ook afhankelijk van hoe goed de tattoo is verzorgd. Nadat de tattoo volledig is genezen, kan deze worden bijgewerkt indien nodig.

Wanneer mag ik zwemmen en/of zonnen?

Wij adviseren om minimaal 2 tot 4 weken niet te gaan zwemmen of zonnen met de nieuwe tatoeage. De tatoeage is voor die periode nog niet volledig hersteld en kan onherstelbare schade toe brengen aan de tatoeage. Gebruik na deze periode ook altijd een zonnebrand met een hoge bescherming factor.

Hoe lang duurt het zetten van een tattoo?

Ook de tijd van het zetten van een tattoo is afhankelijk van meerdere factoren zoals de grootte, het ontwerp, het aantal kleuren en de te zetten plek. Wil je een schatting ontvangen over hoe lang het ongeveer gaat duren om jouw tattoo te zetten, neem dan contact op met één van onze studio’s of kom langs.

Wat is de minimum leeftijd voor een tatoeage?

Bij Pure Ink zetten wij tattoos vanaf de leeftijd van 16 jaar, maar met goedkeuring van een wettelijke vertegenwoordiger. Vanaf 18 jaar is dit niet meer nodig, maar vragen wij ten alle tijden om een geldig identiteitsbewijs om de juiste leeftijd vast te stellen.

Klanten tussen de 16 en 18 jaar komen niet in aanmerking voor een tatoeage op het hoofd, in de hals of op de handen, ook niet met goedkeuring van een wettelijke vertegenwoordiger.

Werken jullie op afspraak?

Ondanks dat wij beschikken over meer dan 10 tattoo artiesten verdeeld over onze vestigingen in Purmerend, Volendam en Emmeloord is het altijd aan te raden om telefonisch een afspraak te maken. Zonder afspraak bij ons aankomen is natuurlijk geen probleem, maar kunnen wij niet garanderen dat er direct een plek vrij is bij één van onze tattoo artiesten.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op het zetten van een tattoo?

Voor het zetten van een tatoeage raden wij aan om minimaal 24 uur van te voren geen alcohol of drug te gebruiken. Ook andere bloedverdunnende middelen raden wij ten strengste af.

Het is belangrijk om goed te eten alvorens de tattoo wordt gezet. Zorg voor een goede nachtrust en draag bij voorkeur losse kleding als je naar je afspraak gaat.

Heb je allergieën, maak je gebruik van medicijnen of heb je een huidaandoening, breng dan altijd de tatoeëerder op de hoogte.

Mag je een tatoeage laten zetten als je zwanger bent?

Nee, als u zwanger bent wordt het door de GGD expliciet afgeraden om een tatoeage te laten zetten. Dit verhoogd het risico op eventuele infecties tijdens de zwangerschap.

VEEL GESTELDE VRAGEN PIERCINGS

Wat kost het zetten van een piercing?

De prijzen van het zetten van een piercing zijn afhankelijk van de plek waar de piercing gezet moet worden. Wil je graag weten wat jouw piercing gaat kosten neem dan contact met ons op.

Doet het zetten van een piercing pijn?

De gevoeligheid van het zetten van een piercing verschilt per persoon. Wel kunnen wij vertellen dat de eventuele pijn van zeer korte duur is en onze piercing specialisten je altijd eerst op je gemak stellen voor de beste ervaring.

Hoeveel piercings kan ik tegelijk laten zetten?

Wij adviseren om niet teveel piercings tegelijk te laten zetten. Je lichaam heeft altijd tijd nodig om weer te herstellen. Mocht je bijvoorbeeld piercings in je oor willen laten zetten, dan adviseren wij om met 1 oor te beginnen, zodat je altijd nog op één kant kunt liggen met slapen. In de meeste gevallen hanteren wij niet meer dan 3 piercings tegelijk, maar is dit ook afhankelijk van de te zetten plek.