Tongpiercing zetten

Een van de meest in het oog springende vormen van piercings is de tongpiercing. Een tongpiercing is met name populair vanwege het sexy karakter van de piercing. Het zetten van een tongpiercing behoeft weer een hele andere benadering dan het zetten van piercings in andere delen van het lichaam, daarom vertellen we je graag uitgebreid meer over de voor en nadelen van het laten zetten van een tongpiercing.

Ondanks de populariteit van de tongpiercing is het ook een van de piercings waar het meeste vragen over bestaan. Voornamelijk de effecten die het laten zetten van een tongpiercing heeft op alle zaken waarvoor je je mond en je tong in het bijzonder gebruikt roepen bij vele mensen die een tongpiercing willen laten zetten nogal wat vragen op.

Over het algemeen kunnen we stellen dat een goede piercer de problemen die je van het laten zetten van een tongpiercing ervaart weet te minimaliseren. Als de tongpiercing goed wordt gezet zul je geen last van de piercing hebben in het dagelijks leven. Je zult gewoon kunnen praten en eten zonder iets van je piercing te merken.

Neem contact met ons voor meer informatie over je gewenste tattoo en vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

meer informatie prijzen piercings
tongpiercing zetten
tongpiercing

Het zetten van een tongpiercing

De risico’s die het zetten van een tongpiercing met zich mee brengt zijn echter nooit helemaal te omzeilen. Bij het zetten van de tongpiercing dient goed rekening gehouden te worden met de bloedvaten die door de tong lopen. Omdat de tong een intensief werkende spier is de kans op het raken van een bloedvat met een piercing relatief groot. Een ervaren piercer zal hier echter rekening mee houden en de risico’s weten te vermijden. Daarnaast is het bij het plaatsen van de tongpiercing belangrijk rekening te houden met de tanden. Beschadiging van de tanden is een van de meest voorkomende ongewenste neveneffecten van het laten zetten van een tongpiercing. Om tand schade te voorkomen is het allereerst van belang dat je met een goede piercer werkt die de tongpiercing niet te ver naar voren zal zetten. Hoe verder naar voren op de tong de piercing gezet wordt, hoe gemakkelijker de tongpiercing je tanden zal beschadigen.

Na het zetten van de tongpiercing is het voor jouzelf van belang dat je oplet dat je niet te veel met de tongpiercing speelt in je mond. Door de beweging die zo ontstaat wordt de kans vergroot dat je tanden slijten of gedeeltelijk afbreken. Uiteraard zal je bij het zetten van een tongpiercing uitgebreid worden ingelicht over wat je wel en niet moet doen wanneer je tong eenmaal gepiercet is.

Wat betreft de ervaring van pijn geldt dat het zetten van een tongpiercing pijnlijk kan zijn, aangezien er door een relatief dikkere laag spierweefsel in de tong heen gepiercet dient te worden. Echter geldt dat de pijn na het piercen doorgaans zeer snel weg trekt.

maak afspraak

Na het zetten van een tongpiercing

Wanneer je je tongpiercing eenmaal hebt laten zetten, is het van groot belang dat je de piercing goed verzorgt en zo snel mogelijk laat helen. Aangezien de piercing in je mond gezet wordt, is de tijd die het duurt voordat de tongpiercing volledig genezen is, meestal korter dan bij andere piercings. De goede bacteriën in de mond zorgen ervoor dat de wond snel heelt en schoon gehouden wordt. Het is niet aan te raden na het zetten de tongpiercing met alcohol schoon te maken, dit zal een negatief effect hebben op de andere bacteriën in je mond. Wel kun je een aantal maal per dag de mond spoelen met speciaal reinigingsmiddel. Wanneer je je tongpiercing laat zetten zal de piercer je hier uitgebreid over informeren.

Het komt vaak voor dat er na het zetten van de tongpiercing sprake is van een opgezwollen tong. De eerste dagen na het zetten van de tongpiercing kan dit voorkomen en dit kan voor wat kleine problemen zorgen met praten en eten. De zwelling zal echter na niet al te lang vanzelf afnemen. Gekoelde dranken en ijsblokjes kunnen helpen de zwelling te verlichten in deze eerste dagen.

maak een afspraak

Volg ons ook op Social Media