Neuspiercing zetten

De neuspiercing is al sinds jaar een dag een zeer populaire piercing. Wanneer je overweegt om een neuspiercing te laten zetten ben je bij ons natuurlijk helemaal aan het juiste adres. Wat kun je verwachten wanneer je een neuspiercing laat zetten en hoe zit het met de verzorging en risico’s? Daarover vertellen we je graag wat meer!

De neuspiercing is eigenlijk altijd een populaire keuze geweest onder mensen die een piercing willen laten zetten. Onder de neuspiercing verstaan we specifiek een piercing die gezet wordt in de linker of rechter neusvleugel. Het zetten van een piercing door het neusschot, het stukje tussen het puntje van je neus en de bovenlip, wat ook wel bekend staat als een neusring, noemen we een septum piercing. Natuurlijk kun je ook voor het zetten van een septum piercing bij ons terecht!

Neem contact met ons voor meer informatie over je gewenste piercing en vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

meer informatie prijzen piercings
neuspiercing zetten
neuspiercing zetten

Hoe wordt een neuspiercing gezet?

Het zetten van een neuspiercing, gebeurt door de neusvleugel te piercen met een naald. Het proces is hiermee dus anders dan je wellicht gewend bent van het zetten van een piercing in je oorlel, dat normaal gesproken gebeurt door een gaatje te schieten met een gaatjes pistool. Bij het zetten van een neuspiercing is het werken met een gaatjes pistool niet wenselijk, het is zelfs verboden, aangezien het schieten van een gaatje in de neusvleugel snel kan leiden tot infecties en littekens. Dit wordt veroorzaakt door dat het weefsel waaruit de neusvleugel bestaat voor het grootste deel bestaat uit kraakbeen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de oorlel, die voornamelijk uit vetweefsel bestaat dat een stuk minder gevoelig is voor beschadiging.

Is het zetten van een neuspiercing daarmee dan ook pijnlijker dan het schieten van een gaatje in de oorlel? Over het algemeen geldt dat het zetten van piercings in kraakbeen gevoeliger is dan het zetten van piercings in vetweefsel zoals bij je oorlel het geval is. Hoeveel pijn je ervaart bij het zetten van een neuspiercing is voornamelijk afhankelijk van jouw eigen pijngrens. De ervaring leert dat het zetten van een neuspiercing voor de meeste mensen wat pijnlijker is dan het bijvoorbeeld het schieten van een gaatje in het oor.

maak afspraak

VErzorging neuspiercing

Net als bij alle andere piercings het geval is, is ook bij het zetten van een neuspiercing de verzorging na het zetten van de piercing van groot belang. Vaak willen we de piercing graag aanraken om eraan te voelen of om de piercing beter te kunnen bekijken. Maar zeker de eerste tijd na het zetten van je neuspiercing is het aanraken ervan sterk af te raden. Je handen zitten vol met bacterien die de belangrijkste oorzaak zullen zijn van eventuele ontstekingen en infecties van je nieuwe neuspiercing. Wil je de piercing toch aanraken om hem beter te bekijken of bijvoorbeeld om hem schoon te maken? Zorg er dan altijd voor dat je je handen van te voren uitermate goed gewassen hebt. Het schoonhouden van je neuspiercing doe je na het zetten met een simpele zoutoplossing, hier zijn geen ingewikkelde middeltjes voor nodig.

Uiteraard vertellen we je bij het zetten van je neuspiercing of andere piercing uitgebreid wat je wel en niet moet doen, en hoe je de piercing het beste kan verzorgen. Houdt bij het zetten van een neuspiercing rekening met een periode van gemiddeld 3 maanden die de piercing nodig heeft om te herstellen.

Ben je geinteresseerd in het zetten van een neuspiercing maar heb je nog een aantal vragen die je ons graag wil stellen? Neem vooral gewoon eens contact met ons op, we vertellen je graag uitgebreid over alle verschillende mogelijkheden van neuspiercings en de zaken op het gebied van het genezen en onderhouden van je piercing waar je rekening met dient te houden!

maak afspraak
neuspiercing zetten