Navelpiercing zetten

De navelpiercing is een van de meest gewilde piercings van de afgelopen decennia. Wanneer je interesse hebt in het zetten van een navelpiercing is het goed om te weten wat daar allemaal bij komt kijken. Het zetten van een navelpiercing is namelijk nogal wat ingewikkelder dan de meeste piercings, en is daarom niet voor iedereen geschikt. We vertellen je graag wat meer over het zetten van navelpiercings, mocht je na het lezen nog met een of meerdere vragen zitten over het laten zetten van een navelpiercing, neem dan vooral eens contact met ons op!

meer informatie prijzen piercings
navelpiercing
navelpiercing zetten

Hoe wordt een navelpiercing gezet

Net zoals het geval is bij piercings die door kraakbeen gezet worden, zoals neuspiercings of bepaalde oorpiercings, kan een navelpiercing niet geschoten worden. Het zetten van een navelpiercing dient te gebeuren door middel van het piercen met een naald. De piercing gaat eigenlijk door de huid rondom de navel heen. Meestal is dit de huidplooi direct boven de navel, maar je zou een navelpiercing ook aan de zijkanten of onderkant van de navel kunnen laten zetten. Het zetten van een navelpiercing is overigens niet zomaar mogelijk bij alle navels. Uiteraard zal de piercer dit van tevoren uitgebreid met je bespreken en uitleggen of het zetten van een navelpiercing voor jou navel tot de mogelijkheden behoort. Bij navelpiercings geldt dat voor sommige navels de kans op irritaties en ontstekingen groot is, of dat het lichaam de piercings zal afstoten waardoor deze uitgroeit. Dit is bij het zetten van navelpiercings een groter risico dan bij de meeste andere piercings, hetgeen voornamelijk wordt veroorzaakt doordat er druk op de piercing kan komen te staan door de buik die naar buiten drukt. Je kunt je wellicht voorstellen dat dit bij piercings in het oor of de neus veel minder het geval is omdat bij het oor of de neus geen sprake is van veel beweging en toe – en afname van druk van binnenuit.

Wat betreft de pijn ervaring van het zetten van een navelpiercing geldt eigenlijk hetzelfde als voor andere piercings: het verschilt van persoon tot persoon of het zetten van een piercing als pijnlijk wordt ervaren. Ben je erg gevoelig voor pijn, dan kan het zijn dat het zetten van een navelpiercing pijnlijk is voor jou. Maar, wees gerust, de pijn zal van zeer korte duur zijn en na afloop blijf je de trotse eigenaar van een prachtige navelpiercing!

maak afspraak

Verzorgen van een navelpercing

Na het zetten heeft de navelpiercing een relatief lange tijd nodig om volledig te genezen. De gemiddelde duur van het proces is zo rond de 6 maanden. Je kunt er gedurende dit proces in ieder geval zelf voor zorgen dat je je navelpiercing goed verzorgt en dat je er voor zorgt dat er geen dingen gebeuren die het proces vertragen. Zo is het bijvoorbeeld van belang rekening te houden met de kleding die je draagt, maar ook het zwemmen in chloorwater wordt sterk afgeraden. Het schoonhouden van de navelpiercing na het zetten is net als bij andere piercings een belangrijk onderdeel van een voorspoedige genezing van de piercing. Dit kun je doen door je navelpiercing regelmatig schoon te houden door goed te spoelen met een zoutoplossing. De piercer zal je uiteraard bij het zetten van je navelpiercing uitgebreid informeren over alle dingen die je vooral wel en vooral niet moet doen gedurende de eerste weken en maanden na het zetten van je navelpiercing. Laat je navelpiercing ook altijd zetten door professionele en gecertificeerde piercers, want zeker voor de navelpiercing geldt dat het risico op littekens en ernstige infecties op de loer ligt. Mocht je graag eens met ons in contact komen om wat uitgebreider antwoord te krijgen op mogelijke vragen die je hebt over navelpiercings of het zetten van andere piercings, dan kun je altijd bij ons terecht! We horen graag van je.

maak een afspraak
navelpiercing dubbel

Volg ons ook op Social Media

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.